Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in D:\www\waterlijf.nl\www\textpattern\lib\constants.php on line 149 Waterlijf :: Beweging: Gurdjieff Sacred Dances, Festivals en Teambuilding :: Lijfwerk: Cranio Sacraal, Deep Field Relaxation en Stoelmassage

Wat is cranio-sacraal?

Tijdens de vorming van een embryo is het centrale zenuwstelsel het eerste dat zich ontwikkelt, samen met het bindweefsel. Daar omheen ontstaan alle organen, spieren, botten en huid. Het fysiologische systeem dat uiteindelijk het binnenste van ons lichaam vormt, noemen we het cranio-sacrale systeem. Het bestaat uit de hersenen, het ruggenmerg, het dikke vlies dat daaromheen zit (dura mater) en het hersenvocht dat tussen die twee vloeit. Het geheel wordt omgeven en beschermd door de botten van schedel (cranium) en wervelkolom tot onderaan het heiligbeen (sacrum), vandaar ook de term cranio-sacraal.

“Cranio-sacraal is luisteren naar het lichaam”

De circulatie van het hersenvocht heeft een heel eigen ritme, een voortdurend uitzetten en inkrimpen, dat over je hele lichaam voelbaar is. Dit cranio-sacrale ritme is, naast de ademhaling en hartslag, de derde primaire levensfunctie van het lichaam. Het wordt beschouwd als de ademhaling van onze hersenen en het zenuwstelsel. Het regelt de werking van alles wat er in je lichaam gebeurt.

“Cranio-sacraal maakt contact met je levenskracht en de oerkracht van je lijf”

Een verstoring van dit ritme, door bijvoorbeeld een lichamelijke of een emotionele blokkade, heeft invloed op ons hele lichaam. Je lichaam is van oorsprong zelfhelend. Denk maar aan een wondje, je lichaam geneest het vanzelf. Alles wat je lichaam niet zelf oplossen kan, zet zich vast in je lijf door middel van een blokkade. Met cranio-sacraal ga je door middel van lichte, zachte aanrakingen naar verschillende plekken op je lichaam waardoor het zelfhelende vermogen van je lichaam gestimuleerd wordt. Lichamelijke en emotionele blokkades kunnen dan opgeheven worden.

Was ist Cranio Sacrale Therapie?
Während der Entwicklung des Embryos ist das zentrale Nervensystem das erste was sich entwickelt, zusammen mit dem Bindgewebe. Da rundherum entstehen alle Organe, Muskeln, Knochen und Haut. Das physiologische System das endgültig das meist innere von unserem Körper bildet, nennen wir das Cranio Sacrale System.
Mit cranio sacral geht man mittels leichten, sanften Berührungen zu verschiedenen Stellen auf deinem Körper. Hierdurch wird das selbstheilende Vermögen des Körpers stiumuliert. Körperliche und emotionelle Blockaden können dann beiseitigt werden.

N.B. Bitte download die Broschüre (pdf) für den ganzen tekst von alle aktivitäten!

Deep Field Relaxation (DFR)

De Deep Field Relaxation™ oftewel DFR, werd door de New-Zeelander Clif Sanderson 40 jaar geleden ontwikkeld.

Bij Deep Field Relaxation™ gaan we ervan uit dat alle levende wezens uit energie en informatie bestaan, die voortdurend in het ‘Deep Field’ verbonden zijn, oftewel het ‘universele zijns-veld’. Een sessie ‘Deep Field Relaxation’ is precies dat wat de woorden zeggen: een hele diepe weldadige ontspanning. In deze toestand van diepe ontspanning en enorme rust ervaren wij de verbinding met het ‘grotere veld’.

Mensen helen zichzelf wanneer zij in een staat van diepe ontspanning toegang krijgen tot dit veld. Het is dit veld dat heelt. De rol van de DFR practitioner bestaat er alleen uit de voorwaarden te verschaffen waarbinnen de cliënt helemaal tot rust kan komen!

Hij doet niets, overdraagt niets, gebruikt geen specifieke technieken of hulpmiddelen… Hij is eenvoudig aanwezig in een toestand van “aanstekelijke” innerlijke rust die hierdoor wordt verbonden met de ander. De rest gaat vanzelf, het Universum heeft geen hulp nodig… De DFR practitioner is er dus om de geest naar een moment van stilte te brengen waar “wonderen” mogelijk zijn. DFR sessies zijn voor veel mensen een prachtige ervaring, een reis naar stilte. Een moment weg van de hectiek van alledag. Mooi om jezelf dit te gunnen!

Wil je een sessie boeken of wil je meer informatie, neem dan contact op met Genevieve: telefoon: 0641403336 of via e-mail: info@waterlijf.nl

Kijk ook op: Deep Field Relaxation (DFR)

Waar: Sarvata, NIJMEGEN (www.sarvata.nl)
Hoe lang: Sessie van 45 minuten
Prijs: € 50
Meer info: Ga naar de contact-pagina

Zo ben ik te bereiken

Met het onderstaand e-mail formulier kun je mij vragen stellen en/of je aanmelden voor een activiteit. Wil je mij liever per telefoon spreken dan kan dat natuurlijk ook.

Waterlijf
Geneviève van Beek
Nijmegen

T +31 (0)6 41403336
E info@waterlijf.nl

Het invullen van je e-mailadres stelt mij in de gelegenheid je via hetzelfde medium te antwoorden. Je e-mailadres wordt voor geen enkel ander doel gebruikt.

Wil je trouwens liever gebeld worden, laat dan je telefoonnummer op het formulier achter.

Kontakt

Wenn du Interesse hast an einer Aktivität kannst du das E-mailformular versenden. Wenn du deine E-mailadresse hinterläßt kann ich dir zurückschreiben. Die E-mailadresse wird nur für diesen Zweck benützt. Wenn du lieber angerufen wirst, hinterlaße dann auch deine Telefonnummer. Auch kannst du telefonisch Kontakt aufnehmen für weitere Auskunft oder Fragen.

N.B. Bitte download die Broschüre (pdf) für den ganzen tekst!

Wat is Waterlijf?

Waterlijf is gericht op het thuiskomen in je lijf, middels een combinatie van dansactiviteiten, therapeutisch lichaamswerk en festivals gericht op ‘lijfreizen’. Waterlijf is een uiting van lijfwerk, alleen of met anderen. Waterlijf creëert activiteiten in samenwerking met anderen. Waterlijf nodigt je uit om op reis te gaan, diep naar binnen in je lijf en thuis te komen daar waar je al thuis bent, landen in je lijf en je zintuigen, her-ontdekken wat je misschien vergeten bent, maar eigenlijk al weet….

The body is sensitive. It registers every thought and feeling. Be tender with it!

Waterlijf is aanvankelijk ontstaan als een waterbelevings-organisatie (2004). Het accent lag toen op het beleven van de elementen, de kracht en de rust van wind en water, en het ervaren van jezelf temidden van die elementen.

Je ziet strepen wind op het water, de machtige wolkenpartijen boven je hoofd, de zon breekt door en doet het water glinsteren.

Vanuit dit beleven van jezelf en je eigen lijf op het water kun je, als je danst, loopt, stil op een stoel zit of op een massagetafel ligt, deze kracht, rust en vloeibaarheid ook dieper van binnen in jezelf ervaren. Het is er altijd, de innerlijke beweging, een innerlijk ritme, het enige wat het vraagt, is dat je luistert, stilstaat en je afvraagt: “wat wil mijn lichaam mij nu zeggen?”. “Waar kan ik mezelf voelen, me eraan herinneren dat ik nu aanwezig ben?”.

Cranio-sacraal is luisteren naar het lichaam.

Was ist Waterlijf?

Waterlijf ist eine Kombination von therapeutischer Körperarbeit und Wassetaktivitäten. Es ist ursprünglich entstanden als eine Wassersportorganisation (2004). Der Akzent lag damals schon auf das Erfahren der Elemente, der Kraft und der Ruhe von Wind und Wasser und das Erfahren von sich selbst mitten dieser Elemente.

N.B. Bitte download die Broschüre (pdf) für den ganzen tekst!