Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in D:\www\waterlijf.nl\www\textpattern\lib\constants.php on line 149 Waterlijf :: Beweging: Gurdjieff Sacred Dances, Festivals en Teambuilding :: Lijfwerk: Cranio Sacraal, Deep Field Relaxation en Stoelmassage
  1. Wat is cranio-sacraal?
  2. Cranio-sacrale sessie
  3. Voor wie?
  4. Cranio-sacraal therapie in water
  5. CD craniosacrale mindfulnessmeditaties
  6. Craniosacrale lichaamsverhalen

Wat is cranio-sacraal?

Tijdens de vorming van een embryo is het centrale zenuwstelsel het eerste dat zich ontwikkelt, samen met het bindweefsel. Daar omheen ontstaan alle organen, spieren, botten en huid. Het fysiologische systeem dat uiteindelijk het binnenste van ons lichaam vormt, noemen we het cranio-sacrale systeem. Het bestaat uit de hersenen, het ruggenmerg, het dikke vlies dat daaromheen zit (dura mater) en het hersenvocht dat tussen die twee vloeit. Het geheel wordt omgeven en beschermd door de botten van schedel (cranium) en wervelkolom tot onderaan het heiligbeen (sacrum), vandaar ook de term cranio-sacraal.

“Cranio-sacraal is luisteren naar het lichaam”

De circulatie van het hersenvocht heeft een heel eigen ritme, een voortdurend uitzetten en inkrimpen, dat over je hele lichaam voelbaar is. Dit cranio-sacrale ritme is, naast de ademhaling en hartslag, de derde primaire levensfunctie van het lichaam. Het wordt beschouwd als de ademhaling van onze hersenen en het zenuwstelsel. Het regelt de werking van alles wat er in je lichaam gebeurt.

“Cranio-sacraal maakt contact met je levenskracht en de oerkracht van je lijf”

Een verstoring van dit ritme, door bijvoorbeeld een lichamelijke of een emotionele blokkade, heeft invloed op ons hele lichaam. Je lichaam is van oorsprong zelfhelend. Denk maar aan een wondje, je lichaam geneest het vanzelf. Alles wat je lichaam niet zelf oplossen kan, zet zich vast in je lijf door middel van een blokkade. Met cranio-sacraal ga je door middel van lichte, zachte aanrakingen naar verschillende plekken op je lichaam waardoor het zelfhelende vermogen van je lichaam gestimuleerd wordt. Lichamelijke en emotionele blokkades kunnen dan opgeheven worden.

Was ist Cranio Sacrale Therapie?
Während der Entwicklung des Embryos ist das zentrale Nervensystem das erste was sich entwickelt, zusammen mit dem Bindgewebe. Da rundherum entstehen alle Organe, Muskeln, Knochen und Haut. Das physiologische System das endgültig das meist innere von unserem Körper bildet, nennen wir das Cranio Sacrale System.
Mit cranio sacral geht man mittels leichten, sanften Berührungen zu verschiedenen Stellen auf deinem Körper. Hierdurch wird das selbstheilende Vermögen des Körpers stiumuliert. Körperliche und emotionelle Blockaden können dann beiseitigt werden.

N.B. Bitte download die Broschüre (pdf) für den ganzen tekst von alle aktivitäten!

Ja, ik wil meer informatie!

Heb je verdere vragen en/of wil je meer informatie kun je contact opnemen met Waterlijf, Genevieve van Beek. Je kunt daarvoor onderstaand e-mail formulier gebruiken of je kunt bellen. Als je meteen een afspraak wilt maken, is het handigst om even te bellen.

N.B. Alle vermelde prijzen zijn in euro’s en exclusief 21% BTW. Tarieven en prijswijzigingen onder voorbehoud. Bij annulering van een afspraak minder dan 24 uur van te voren worden de kosten toch in rekening gebracht. De methoden waarmee wordt gewerkt staan bekend als zeer effectief voor het verhelpen van de meest uiteenlopende klachten. Het betekent niet dat alle klachten bij iedere cliënt verholpen kunnen worden of dat het in één sessie verholpen zal zijn. Gebruikelijk is dat er vaak meerdere sessies nodig zijn, doorgaans 5 sessies.
Het toepassen van de methoden door de cliënt of door mij is volledig voor verantwoordelijkheid van de cliënt. Ik ben niet aansprakelijk voor schade in welke vorm dan ook ontstaan tijdens of na een sessie, cursus, workshop, festival en/of retraite. Er wordt geen medisch advies gegeven. Iedere uiting op dit gebied dient te worden gezien als mijn persoonlijke mening. De cliënt is en blijft altijd verantwoordelijk voor zijn/haar eigen gezondheid. Besluiten met betrekking tot het al dan niet inwinnen van medisch advies, het volgen van een behandeling en of het innemen van medicijnen zijn dan ook altijd de volledige verantwoordelijkheid van de cliënt. De cliënt dient van te voren te melden als hij een psychiatrische aandoening heeft waarbij plotselinge aanvallen of andere ernstige reacties kunnen voorkomen. Behandeling van mensen met een dergelijke achtergrond vindt alleen plaats onder verantwoordelijkheid van een arts of psychiater.

zem_contact_contact