Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in D:\www\waterlijf.nl\www\textpattern\lib\constants.php on line 149 Waterlijf :: Beweging: Gurdjieff Sacred Dances, Festivals en Teambuilding :: Lijfwerk: Cranio Sacraal, Deep Field Relaxation en Stoelmassage
  1. Wat is Waterlijf?
  2. Wie is Waterlijf?
  3. Privacyverklaring

Wat is Waterlijf?

Waterlijf is gericht op het thuiskomen in je lijf, middels een combinatie van dansactiviteiten, therapeutisch lichaamswerk en festivals gericht op ‘lijfreizen’. Waterlijf is een uiting van lijfwerk, alleen of met anderen. Waterlijf creëert activiteiten in samenwerking met anderen. Waterlijf nodigt je uit om op reis te gaan, diep naar binnen in je lijf en thuis te komen daar waar je al thuis bent, landen in je lijf en je zintuigen, her-ontdekken wat je misschien vergeten bent, maar eigenlijk al weet….

The body is sensitive. It registers every thought and feeling. Be tender with it!

Waterlijf is aanvankelijk ontstaan als een waterbelevings-organisatie (2004). Het accent lag toen op het beleven van de elementen, de kracht en de rust van wind en water, en het ervaren van jezelf temidden van die elementen.

Je ziet strepen wind op het water, de machtige wolkenpartijen boven je hoofd, de zon breekt door en doet het water glinsteren.

Vanuit dit beleven van jezelf en je eigen lijf op het water kun je, als je danst, loopt, stil op een stoel zit of op een massagetafel ligt, deze kracht, rust en vloeibaarheid ook dieper van binnen in jezelf ervaren. Het is er altijd, de innerlijke beweging, een innerlijk ritme, het enige wat het vraagt, is dat je luistert, stilstaat en je afvraagt: “wat wil mijn lichaam mij nu zeggen?”. “Waar kan ik mezelf voelen, me eraan herinneren dat ik nu aanwezig ben?”.

Cranio-sacraal is luisteren naar het lichaam.

Was ist Waterlijf?

Waterlijf ist eine Kombination von therapeutischer Körperarbeit und Wassetaktivitäten. Es ist ursprünglich entstanden als eine Wassersportorganisation (2004). Der Akzent lag damals schon auf das Erfahren der Elemente, der Kraft und der Ruhe von Wind und Wasser und das Erfahren von sich selbst mitten dieser Elemente.

N.B. Bitte download die Broschüre (pdf) für den ganzen tekst!